یک دو سه سازه

یک دو سه سازه

فروش آنلاین ملزومات مرتبط با معماری و سازه
یک دو سه سازه

یک دو سه سازه

فروش آنلاین ملزومات مرتبط با معماری و سازه

بتن اکسپوز چیست؟

بتن اکسپوز

بتن اکسپوز یا بتن نما به بتن هایی گفته می شود که به صورت بلند مدت یا میان مدت نما بوده و سطح بتن سطح نهایی کار بوده و بر روی آن پوشش یا مصالح دیگری اجرا نمی گردد. از جمله این نوع بتن ها می توان به ساختمان هایی با نمای بتن و یا پل ها اشاره نمود. بنابراین اجرای بتن های اکسپوز نیازمند توجه و تمهیدات ویژه برای به دست آوردن سطح نهایی صاف، پرداخته شده و زیبا می باشد. بدیهی است که وجود تخلخل، کرمو شدگی و پله در بتن می توانند باعث نازیبایی این بتن گردد از این رو در اجرای بتن های اکسپوز باید تمهیدات لازم به کار گرفته شود تا اختلال های اجرایی از این دست اتفاق نیفتد.

همچنین پنل های بتن اکسپوز، پنل‌های پیش ساخته بتنی است که به عنوان نمای خارجی یا داخلی استفاده می‌شود. سطح این بتن می‌تواند کاملاً صاف و صیقلی یا مُکدار (دارای خلل و فرج) باشد. بتن اکسپوز دارای افزودنی‌هایی است که کارایی آن را در تحمل شوک‌های حرارتی و مقاومت در برابر جذب آب سطحی بالا می‌برد. ‌کیفیت ظاهری و سطحی نما از اهمیت بالایی برخودار است. از مزایای بتن اکسپوز امکان تولید در ابعاد مختلف و امکان اجرا در تمام فصول است.‌

اقدامات لازم جهت اجرا

برخی از اقدامات لازم برای اجرای بتن های اکسپوز و نما به ترتیب شامل استفاده از طرح اختلاط مناسب با کارآیی بالا، استفاده از روغن قالب، تراکم مناسب، استفاده از قالب های سالم و نو به نحوی که سطح کار مختل نشده و شیره بتن فرار نکند می باشد. همچنین دقت در شاقول و عدم نصب پله ای، تحکیم و بستن خوب قالب ها به نحوی که در حین بتن ریزی جابجایی صورت نگیرید از دیگر اقدامات موثر در این زمینه می باشد.

بتن اکسپوز و معماری سازه

از نقطه نظر معماری استفاده از متریال بتن اکسپوز در طراحی داخلی و خارجی، فضا را به سمت سبک های مدرن و صنعتی سوق خواهد داد. همچنین بتن اکسپوز به دلیل ماهیت سرد خود فضا را با سردی خاصی همراه خواهد نمود بنابراین هنگام استفاده از این متریال باید آن را متناسب با شرایط فضا به کار برد.

سردر اصلی دانشگاه تهران را می توان یکی از بهترین نمونه های استفاده از بتن اکسپوز در معماری مدرن ایران دانست. سردر اصلی دانشگاه تهران در سال‌های ۱۳۴۵–۱۳۴۶ خورشیدی بر پایه طرحی از کوروش فرزامی، یکی از دانشجویان دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران ساخته شد. محاسب این طرح سیمون سرکیسیان بود. ساخت آن را شرکتی ایرانی به نام شرکت آرمه به پایان برد.


درب های ضدسرقت

درب های ضدسرقت

انسان در طول تاریخ همیشه به دنبال راه هایی برای ایجاد امنیت و آرامش خود بوده و از این رو سعی کرده است تا با اقداماتی از حریم خانه خود حفاظت نماید. تولید درب های ضد سرقت یکی از این اقدامات است که در نوشته کوتاه پیش رو به بررسی آن ها می پردازیم.

به دلیل ساختار درب های ضد سرقت  این درب ها نسبت به درب های معمولی مقاوم تر و دارای امنیت بسیار بالاتری می باشند. درب ضد سرقت از نظر ساختار کلی قفل ها، لولاها و جنس با درب های معمولی متفاوت می باشد. قفل های به کار رفته در درب های ضد سرقت تقویت شده می باشند و تقریبا در صورت قفل شدن غیر قابل باز کردن می باشند. علاوه بر تامین امنیت خانه در برابر سرقت این درب ها دارای ویژگی های دیگری از قبیل ضد حریق بودن، عایق بودن در برابر گرما و سرما و عایق بودن در برابر رطوبت و صدا نیز می باشند.

انتخاب درب های ضد سرقت می بایست به تناسب محل مورد استفاده به کار رود. به عنوان مثال در آپارتمان هایی که امکان ایجاد سرو صدا توسط سارقین به منظور تخریب درب وجود ندارد می توان از درب های ساده فلزی متشکل از دولایه ورق سخت به ضخامت یک میلیمتر در دو طرف درب و یک لایه عایق صدا و دما به عنوان لایه میانی، استفاده نمود. در مکان هایی مانند کارخانجات و کارگاه های خارج از شهر که سارقین امکان تخریب درب را به راحتی دارا هستند میبایست از درب های ضد سرقت با ویژگی های خاص استفاده نمود تا امکان نفوذ سارقین پس از برش و تخریب لایه های سطحی درب به داخل ساختمان غیرممکن گردد. در این گونه موارد نه تنها ضخامت لایه های فولادی در دو طرف درب به دو میلیمتر افزایش می یابند بلکه لایه میانی نیز از طریق ایجاد شبکه مستحکم فولادی به همراه تزریق مواد ویژه ضد برش، ضد مته، ضد اسید و ضد تخریب در میان آن تقویت گردیده و از استانداردهای ویژه ای برخوردار می گردد.

صرف نظر از استانداردهای امنیتی موردنیاز در تولید و انتخاب درب های ضدسرقت، از دیگر ویژگی های که این درب ها باید دارا باشند می توان به پوشش های روی درب اشاره کرد. اگر قرار است درب های ضد سرقت در مکان های مرطوب یا مکان های صنعتی به کار برده شوند، پوشش لایه بیرونی باید ضد رطوبت و ضد اسید باشد.

تفاوت درب های ضد سرقت

اولین تفاوتی که در این درب ها به چشم می خورد در نوع چارچوب های آن ها می باشد. چارچوب درب های ضد سرقت کم کیفیت ابزار نخورده و تخت است درحالیکه در درب های ضد سرقت با کیفیت این موضوع کاملا برعکس می باشد (چهار چوب درب های ضد سرقت ابزار خورده هستند) و شاید بتوان گفت که دلیل اختلاف قیمت شان هم همین جزئیات باشد.

تفاوت دوم درب های ضد سرقت که کاملا هم مشهود است تفاوت در لولاهای این درب ها می باشد. لولاهای درب های ضد سرقت کم کیفیت تر از سمت داخل قابل مشاهده است اما لولاهای درب های ضد سرقت با کیفیت پنهان گردیده و چه از داخل و چه از بیرون قابل رویت نمی باشد. تفاوت سوم را می توان در رویه این درب ها مشاهده کرد به گونه ای که رویه درب ضد سرقت کم کیفیت تر به صورت فلزی (استیل) با رنگ کوره ای الکترواستاتیک می باشد درحالیکه رویه درب های ضد سرقت با کیفیت به دو دسته MDF با روکش طبیعی چوب یا MDF با روکش PVC تقسیم  بندی می شود.